AtoomClub is Aandacht. Plezier in het werk.

AtoomClub is beweging. De mythes over productiviteit.

,,Jullie kennen het ongetwijfeld wel, je start de dag vol energie, een strakke planning en klaar voor een productieve dag. Maar dan gebeurt het onvermijdelijke. Je stelt de verkeerde prioriteiten, ad-hoc is het kernwoord van de dag en zelfs multitasking is geen optie meer.”

Over productiviteit is al heel veel geschreven en gepraat. Over de pro’s en de valkuilen. Welke invloed heeft het weer en hoe om te gaan met tijdsdruk of een overvolle planning. Productiviteit heeft vele mythes, maar werkt het nu wel of niet zo? Wij vinden dat met name plezier in het werk zorgt voor meer productiviteit. Lees er alles over in dit artikel en oordeel zelf.

“Ik presteer het beste onder druk!”

Al weken ligt die waslijst aan taken te wachten, moet er nog een artikel geschreven worden voor de website en komt de opleverdatum van dat ene project toch wel echt in dichtbij. Gek genoeg wordt er dan al snel geroepen dat prestatie onder druk het beste werkt. De deadline wordt gesteld. Daar waar normaal de dag gevuld wordt met ad-hoc zaken, wordt nu alles aan de kant gezet omdat die ene deadline het mogelijk maakt om alles terug te brengen tot één taak. Ineens kan het dan wel. Organiseren van de taken, doelen stellen, enkel en alleen omdat we een einddatum stellen. De deadline maakt de taak echt. Maar presteren we echt beter onder druk? Natuurlijk is het persoonlijk, maar als je er goed naar kijkt zit er zeker geen logica in om iets tot het laatst te bewaren en noodgedwongen doelen gesteld moeten gaan worden. Neem bijvoorbeeld schrijfwerk. Welke vorm er ook van artikelen er geschreven moeten worden, toch is het altijd aan te raden om een tekst even een nachtje rust te geven.

Multitasking, deadlines en prioriteiten stellen. Draagt dit echt bij aan een verhoogde productiviteit?

Geleerden hebben zich er al vaak over gebogen, waarom kan er pas volledige focus gelegd worden op een taak wanneer er een deadline aan gekoppeld is? Waarom hebben we de deadline nodig om tegen je team te kunnen zeggen dat je even niet gestoord wil worden? En waarom hebben we de taak niet gewoon eerder opgepakt. Allemaal vraagstukken die wellicht nooit een antwoord zullen krijgen. In het geval van een deadline is het lastig om de voordelen ervan boven tafel te krijgen. Een praktisch nadeel is er zeker wel. Wanneer er in de laatste fase iedere minuut nodig is om de taak af te ronden, moet het op geen enkel vlak tegenzitten. Er is geen enkele marge meer en wanneer er bijvoorbeeld een netwerkstoring is, of wellicht een onverwachts griepje is stress het enige dat over blijft.

 

Presteren onder druk kan dan soms wel werken als stok achter de deur, of het daadwerkelijk beter is en ook het beste werk afgeleverd wordt is nog maar de vraag.

Een andere veelvoorkomende stelling is deze. “ik doe alleen nog datgene wat belangrijk is!”.

Het woord belangrijk is natuurlijk even eenvoudig als complex en men merkt al snel in de praktijk dat het bepalen wat belangrijk is, over het algemeen de grootste klus is. Is het niet een deadline dan bedenken we wel weer iets anders om onszelf bepaalde verplichtingen op te leggen lijkt het wel. En met name de verplichting om taken af te ronden voordat de tijd verstrijkt. Stresssituaties lijken soms compleet nieuwe inzichten te geven in verdeling en priorisering van taken. Om jullie heen zal het vast weleens gehoord zijn, ik doe alleen wat belangrijk is. De grootste uitdaging in deze stelling ligt echter in hoe je bepaald wat belangrijker is dan het ander. Heeft een innovatieproject voorrang op een klantonderzoek bijvoorbeeld.

Plezier hebben is je werk is het allerbelangrijkst. Een logisch vervolg van meer plezier is een hogere productiviteit.

Hoe bepaald wordt wanneer iets wel belangrijk is hangt af van het perspectief. Is het belangrijk voor de klant? Is het belangrijk voor het team? Is het belangrijk voor ons als bedrijf? Drie totaal verschillende perspectieven. Maar het belangrijke vraagstuk in deze is natuurlijk in hoeverre het bepalen van wat belangrijk is en wat niet de productiviteit kan stimuleren. Om het echt invloed te geven op de productiviteit is het voornamelijk belangrijk dat vooral de onbelangrijke taken in die situatie niet over het hoofd gezien worden. Ook de minder belangrijke taken moet je managen dus. Want wanneer je die over het hoofd gaat zien zal dat als gevolg hebben dat ook deze minder belangrijke taken uiteindelijk een deadline behoeven en dan is de cirkel weer rond.

 

 

En zo zijn er nog tientallen mythes rondom productiviteit. En natuurlijk werkt het voor iedereen weer anders. Bij AtoomClub vinden wij het belangrijk om productiviteit ook een boost te kunnen geven bij onze members. Hier hebben wij dan ook zo onze eigen gedachten over. Allereerst is de sfeer in een kantoor belangrijk. Hoe beter en warmer de sfeer, hoe meer plezier er in de werkzaamheden zullen zijn en wat daar het gevolg van is kunnen jullie wel raden. Daarnaast is beweging een enorme boost voor de productiviteit. Niet omdat wij dat zo ervaren, maar omdat het ook bewezen is. Om die beweging te stimuleren worden alle kantoren ingericht met een zit sta bureau. Hier lees je meer over de stimulerende werking van dit type bureau. Daarnaast is iedere locatie van AtoomClub voorzien van een deskbike. Deze vind je in de eerste plaats in het AtoomCafé waar de perfecte combinatie gemaakt kan worden voor werken en bewegen.
Naar ons idee zal productiviteit afhankelijk zijn van één belangrijk onderdeel. Plezier! Plezier in het werk en met plezier naar je werk kunnen gaan. En dat is precies de reden waarom de AtoomClub beleving zo belangrijk is. Productiviteit is een gevolg van plezier hebben in je werk.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *