AtoomClub is Vernieuwen. Spotlight – Bert Strijker.

In 2012 begon het allemaal op de Lage Weide in Utrecht aan de Atoomweg 50. Vanuit het voormalig TCN ontstond de allereerste AtoomClub. In de afgelopen jaren is er veel gebeurd op het gebied van ontwikkeling op Lage weide. Mede door Bert Strijker. Hij zet zich met een aantal anderen in voor verduurzaming van het bedrijventerrein Lage Weide. En daarom vandaag in onze spotlight.

Is een duurzaam bedrijventerrein toekomstmuziek? Als het aan Bert Strijker ligt niet. Met EnergieCollectief ECLW ondersteunt hij bedrijven bij energiebesparing. Hij is hard op weg om van Lage Weide en De Wetering-Haarrijn de meest duurzame industrieterreinen van Nederland te maken. Binnenkort komt zelfs André Kuipers kijken.

‘Mijn motto is “groot denken, klein beginnen”

 

Bert Strijker is één jaar geleden aangesteld als manager bij ECLW. Daarvoor werkte hij in Drenthe, en nog steeds pendelt hij een paar keer per week op en neer vanuit Coevorden naar Utrecht. Hij heeft die paar uur reistijd per dag er graag voor over. ‘Op Lage Weide en De Wetering-Haarrijn liggen ontzettend veel kansen. Er zijn grote bedrijven gevestigd. Ze hebben bovendien vaak grote daken, wat ze geschikt maakt voor het plaatsen van zonnepanelen. Je kunt hier op basis van quickwins snel aan de slag.’ In het ene jaar dat Strijker voor ECLW werkt heeft hij al dertig deelnemers geworven. Deelnemers conformeren zich te houden aan de Wet milieubeheer. ECLW biedt hierbij uiteraard een helpende hand.

Onze AtoomClub locatie in Utrecht is gevestigd op Lage Weide aan de Atoomweg 50. Het bedrijventerrein dat de afgelopen jaren veel ontwikkeling heeft doorgemaakt en nog veel meer zal ondergaan als het aan Bert Strijker ligt.

Gevraagd naar het geheim van zijn aanpak, vertelt Bert: ‘Mijn motto is “groot denken, klein beginnen”. Toen ik hier kwam ben ik gewoon maar op pad gegaan om koffie te drinken met ondernemers hier. Er leefden veel ideeën, maar die bleven te vaak abstract. Ze hadden iemand nodig die deze ideeën in de praktijk kon brengen, die de vertaalslag kon maken. Ik luister naar de ondernemer en probeer erachter te komen wat de wensen en eventuele bezwaren zijn op het gebied van verduurzaming. Over het algemeen kan ik vrij goed inschatten waar kansen liggen. Op basis van informatie die ik krijg van de ondernemer, maar ook vanuit andere hoeken, koppel ik de juiste partijen aan elkaar, waardoor plannen concreet worden. Vervolgens begeleid ik het traject dat een bedrijf ingaat en evalueer de resultaten.’

Lees het volledige artikel hier.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *