Dynamiek binnen een kantoorgebouw is
goed voor de creativiteit en de productiviteit.

Die energie krijg je zodra je de AtoomClub binnenkomt. Hier vind je niet de voorspelbare zakelijke uitstraling die je vaak in business centers tegenkomt. Je voelt je bij AtoomClub meteen thuis door de warme, vriendelijke ontvangst, de hechte community en de verschillende ruimtes. Alsof je thuis bent. Dat thuisgevoel geeft iedereen die de AtoomClub binnenkomt direct energie.

AtoomClub heeft geen standaard kantoor uitstraling. Het is een enerverende, avontuurlijke werkomgeving. Met ruimte voor ongeplande ontmoetingen, zodat collega’s even met elkaar kunnen brainstormen of een praatje kunnen maken. Die ruimtes bevinden zich op verschillende plekken binnen AtoomClub. Bij de inrichting van AtoomClub hebben we bewuste keuzes gemaakt die er voor zorgen dat medewerkers gestimuleerd worden zich door het gebouw te bewegen. Dat is niet alleen gezond, het bevordert ook de creativiteit en de effectiviteit van medewerkers. Lees daarover meer in een onderzoek dat Reuters hierover gedaan heeft.

Gezond werken met zit-stabureaus en -tafels

Iedereen weet het: veel bewegen is gezond. En dan hebben we het niet over een uurtje per week sporten in de sportclub of een middag op de tennisbaan. Wie echt gezond wil leven moet minimaal 150 minuten per week ‘matig intensief’ bewegen. Een half uur per dag dus. Maar hoe doe je dat als je een zittend beroep hebt? AtoomClub denkt met je mee.

De werkplekken bij AtoomClub zijn standaard ingericht met zit-stabureaus en –tafels. Een zit-sta bureau is een in hoogte verstelbaar bureau. Zo’n bureau stimuleert ergonomisch werken en vermindert dus kantoorklachten als rugklachten, concentratieverlies en RSI. Je kunt het bureau flexibel van hoogte wisselen. Een zit-sta bureau is dus een zeer geschikte oplossing voor mensen die tijdens hun werk energie op willen doen.

Logische ruimte voor elke taak

Een kantoor moet responsief zijn. Dat wil zeggen dat elke ruimte een logische functie moet hebben. Vergelijk het maar met een huis. Als je moe bent, ga je naar bed. Heb je honger, dan maak je een broodje. Met een kantoor werkt het ook zo; een kantoor moet antwoorden bieden op taken die mensen overdag vervullen. In een kantoor wil je je vrij kunnen bewegen en naar ruimten gaan die op dat moment het meest aan jouw behoeften voldoen. AtoomClub zorgt daarvoor door voor elke functie de juiste plek te hebben.

Openheid geeft energie

AtoomClub heeft een open structuur. Werkplekken bevinden zich deels op open werkvloeren en ook andere ruimtes zijn zichtbaar, met transparante wanden, en toegankelijk. Dat is belangrijk, want om energie te krijgen heb je prikkels van buitenaf nodig. Die krijg je het makkelijkst als je niet in een gesloten hokje zit zonder zicht op de publieke ruimtes. De openheid in de AtoomClub stimuleert de creativiteit en innovatiekracht van medewerkers. En daardoor de productiviteit.

Af en toe even niet werken

Lang achter elkaar werken is niet goed voor je productiviteit. Het is dus belangrijk te zorgen voor voldoende onderbrekingen. AtoomClub stimuleert je actief te werken en anderen te ontmoeten. Maar ook aan ontspanning is gedacht. Daarvoor kun je terecht in het AtoomCafé, bij het poolbiljart, op het buitenterras of bij een van de informele zitjes op de verdiepingen. Voldoende ontspanning stimuleert de creativiteit van medewerkers. En dat is weer goed voor de productiviteit.

Productief vergaderen

Je kunt bij AtoomClub kiezen voor zittend of staand vergaderen. Met staand vergaderen ben je namelijk alerter en besluitvorming gaat sneller. Je overleggen worden dus korter. Probeer het eens en laat je verrassen over hoe goed staand vergaderen is voor je productiviteit!