Zitten is het nieuwe roken!? Is het echt zo?

,,Acht uur per dag, waarvan vijf uur maximaal productief, dat is hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet. En direct gaat de volgende gedachte door jullie hoofd, vijf uur per dag maximaal productief? Wat doen we die andere drie uur dan, naast lunchen, veel te veel koffiedrinken, even bijpraten met collega’s en jawel ROKEN. Tenminste, voor diegene die roken natuurlijk. En die overige vijf uur zitten we dus op onze Arbo-stoel achter ons bureau. Geen beweging verder, dus tja, misschien klopt het dat toch wel dat zitten het nieuwe roken is.”

Dat beweging goed is en stimulerend werkt voor lichaam en geest is natuurlijk allang bewezen. Tal van sportscholen schieten als paddenstoelen uit de grond. Wat aan diezelfde grond ook genageld zit zijn de grote hoeveelheid kantoorpanden in Nederland. Kantoren vol met hardwerkende mensen die allen deze vijf productieve uren zittend doorbrengen. Het is bewezen, men verspilt 3 uur per dag. Reden hiervoor is gebrek aan sociale controle, uitstelgedrag en de mogelijkheden die social media met zich meebrengen.

Staand vergaderen zorgt voor meer dynamiek, draagt bij aan de creativiteit en draagt bij aan een gezonde werkhouding.

Maar hoe verhoog je dan de productiviteit? Simpel! Beweging en samenwerken. Iets wat AtoomClub beide te bieden heeft.

Bij AtoomClub staat gezondheid, beweging en verantwoord ondernemen voorop. Maar de manier waarop het ingevuld is per locatie, is mede uniek als verantwoord te noemen. Ieder kantoor wordt standaard uitgerust met een zit-sta bureau. Afwisseling van staan en zitten tijdens het werk hebben als resultaat dat de focus, creativiteit en relativering vergroot wordt. Drie belangrijke aspecten voor ondernemer en werknemer. Naast de variabel in te stellen bureaus zijn alle algemene ruimten binnen de AtoomClubs uitgerust met zowel lage als hoge tafels. Dit is doorgevoerd tot in de vergaderkamers.

Staand vergaderen is een beleving op zich. Mensen stellen zich meer open, kunnen zich niet goed verschuilen en lichaamstaal spreekt altijd boekdelen. Al deze zaken geven een totaal andere dynamiek aan een vergadering. Nooit geprobeerd? Het is zeker aan te raden.

 

Voor wie het nog steeds niet duidelijk is dat AtoomClub Energie en Beweging is, hebben we een aantal passende work-outs voor achter het bureau op een rij gezet. Schroom jullie niet en onderneem bewust, gezond en dus zeker ook sportief.

 

 1. Knijp die billen
  Een uitstekende oefening voor op kantoor: het aanspannen van de bilspieren. Knijp je billen samen, houd dat 5 tot 10 seconden vast en ontspan dan weer. Je kunt de oefening zo vaak doen als je wilt. Je collega’s zullen je alleen een beetje op en neer zien bewegen.
 2. Het houten been
  Bij deze oefening moet je één been strekken en rustig optillen. Houd hem even in de lucht, laat hem zakken, maar raak de grond niet aan voordat je hem weer omhoog tilt. Doe dit een stuk of 15 keer per been.
 3. De tapdanser
  Zet een lekker muziekje op, laat de tapdanser in je los en stap lekker met je voeten op de grond. Of maak het jezelf moeilijker door te gaan staan en met je voeten om en om een doos op de vloer aan te tikken.
 4. Rollen maar
  Heb je een bureaustoel op wieltjes? Rij dan je stoel een stukje naar achter en grijp de tafel vast met uitgestrekte armen. Til je benen op (zodat je je buikspieren aanspant) en trek jezelf naar het bureau en weer terug. Schaam je niet als je stilletjes ‘wiieee’ zegt tijdens deze oefening.
 5. Push-ups
  Dan nu de fanatiekere oefeningen die je collega’s niet zullen ontgaan: tafel push-ups. Ga achter je bureau staan, zo ver dat je met gestrekte armen het bureau kunt aanraken. Plaats je handen op de rand van het bureau, buig door je armen en houd je rug recht. Kijk jezelf gaan, je bent push-ups aan het doen. Op kantoor!

En na alle beweging krijg je natuurlijk wel een beetje trek. Iedere AtoomClub voorziet haar members graag van een heerlijk stuk fruit. Gezond en lekker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *